Een bijdrage aan een beter milieu én aan uw portemonnee


De huizen in The Commons worden verwarmd door de zon en de aarde. Dat kan dankzij een uitgekiende warmte-installatie. De aanschaf van zo'n woning is duurder, maar vervolgens betaalt u nooit meer voor uw warmte. En ook belangrijk: u levert wérkelijk een bijdrage aan een beter milieu.

De tijd ver vooruit
The Commons wordt het eerste project in Tilburg waar koopwoningen hun eigen warmte opwekken. Vanaf 2021 moeten alle nieuwe woningen in Nederland energieneutraal gebouwd worden. En de
gemeente Tilburg wil dat in 2045 ook alle bestaande woningen in hun eigen energie voorzien. U bent dus klaar voor de verre toekomst.

Slimme combinatie van zon en aardwarmte
In een energiezuinig huis is het vasthouden van de warmte de eerste prioriteit. Uw huis krijgt daarom driedubbel glas en uitstekende isolatie van vloeren en muren. Alle kieren worden zorgvuldig gedicht. Een geavanceerd ventilatiesysteem zorgt dat er altijd frisse lucht is, maar dat zo min mogelijk warmte naar buiten wordt geblazen.

In de winter is uiteraard verwarming nodig. Uw huis krijgt een eigen warmtepompinstallatie die de warmte diep uit de grond haalt en vervolgens in de woning verder opwarmt. De warmte wordt via de vloerverwarming afgegeven. In de zomer zal de installatie uw huis juist koelen.

Voor de genoemde installaties is stroom nodig. Die wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak van uw huis. De capaciteit is voldoende om de genoemde installaties goed te laten functioneren. U kunt de capaciteit nog verder uitbreiden om ook het verbruik van huishoudelijke apparaten (verlichting, televisie, computers enz) op te wekken.

Geen gas of stadsverwarming
U bent straks eigenaar van uw eigen warmte-installatie: u bent uw eigen energieleverancier. Uw huis wordt daarom niet aangesloten op gas of stadsverwarming. Dat heeft belangrijke voordelen: u betaalt geen warmtekosten (ook geen vastrecht) en bent onafhankelijk van de warmtelevering van EnNatuurlijk, het bedrijf dat momenteel de stadsverwarming in de wijk verzorgt.